woensdag 30 september 2015

Jawbone up3 eerste beleving

Zo ik heb inmiddels de Jawbone up3 een weekje in gebruik.
Ik zal mijn eerste indruk vertellen en hoe hij tot nu toe bevalt. 

Ik ging voornamelijk voor het design, ik wil hem wel om kunnen doen naast mijn horloges. Dus dat gaat prima. 
Het omdoen ging wel vrij lastig moet ik zeggen. Het duurt even voordat je daar een handigheidje in krijgt. Verder draagt hij wel licht en merk je niet dat je hem om hebt.
Ik heb wel het idee dat hij bij mij nog net te los zit ivm de sensoren aan de binnenkant. Ik vroeg me dus af of mijn hartslag dan wel klopte. Ik heb contact gehad met Jawbone en die zei dat hij ook niet strak om je pols heen moest en dat de sensoren zo gevoelig zijn dat ze dat wel opmeten. Ok prima dus.

Er zitten 3icoontjes op je activity tracker. Wat je hierboven ziet zie je eigenlijk altijd. Dat is de normale stand voor overdag. Deze knippert eventueel ook als jij je stopwatch inschakeld maar dit heb ik nog niet geprobeerd. 
Verder is er ook een tekstballon, die knipperd als je app een bericht weergeeft zodat je die kan bekijken.
En er is een blauw maantje, die brand als je hem op slaapmodus zet. 
Als je 2keer tikt op je Up dan geeft hij weer op welke stand hij staat. Het overschakelen van activiteit naar slaap zou ook simpel moeten zijn. Helaas heb ik er nog niks van gemerkt. Je zou 2keer op je Up moeten tikken en daarna kort vasthouden. Bij mij gebeurd er dan niks. Gelukkig kan je via de app ook overschakelen van activiteit naar slaap. 
Via de app kan je ook je stopwatch activeren en daarnaast kan je invullen wat je hebt gedaan (fietsen, yoga, krachttraining etc) 
 
Mijn hartslagmeter... Zoals ik al aangaf weet ik niet of hij 100% betrouwbaar is. De sensoren aan de binnenkant merk je niet. Deze sensoren geven door middel van je hartslag en temperatuur ook weer hoe je slaap is. Dit klopt bij mij overigens wel. 
Je bekijkt alles via de app van Jawbone. Die overigens snel en goed werkt. Ook oogt hij heel duidelijk. Hierboven zie je de slaapgrafiek. Aantal minuten dat je wakker bent, je rem slaap en lichte slaap word hierin weergegeven.
Zo geeft hij je hartslag weer van de gehele dag. Als je erop klikt zie je ook de tijd erbij staan.

Home menu, waarop je ziet hoeveel stappen je hebt gelopen en hoe je voeding is.
Mijn voeding gegevens haalt hij uit de app myfitnesspal. Hiermee synchroniseert hij. Helaas geeft myfitnesspal niet de aantal stappen weer die ik via mijn Jawbone heb gezet. Ligt aan iphone gezondheidapp, die meet ook je aantal stappen. Dat beweerde Jawbone tenminste. Ik heb alleen nog geen idee hoe ik het moet fixen. 
 Je kan zien dat ik hier een slechte dag heb gehad met eten. Het was frietdag en ik was niet fitdag. 
Meestal eet ik meer en wat gezondere dingen, maar mijn hoogste cijfer is een 7,5 daarvoor dus kan beter. 

App werkt verder wel fijn. Hij geeft ook steeds meer tips weer om je gezondheid te verbeteren.
Het is ook fijn om te weten hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrand. Zo kan ik mooi inschatten wat ik moet eten om op gewicht te blijven of aan te komen.

Ik moet verder nog veel uitzoeken over deze activity tracker en ondervinden.
Ik kom er zeker nog een keer op terug.  

P.S. Je kan trouwens via de Jawbone app ook zelf je voeding regristreren heb je niet perse de myfitnesspal app voor nodig ;)




maandag 28 september 2015

Social media lie tag

Dit is de welbekende beruchte social media lie tag. Ik heb die al vaak voorbij zien komen in bloggerland. Het gaat voornamelijk om de foto's die je online zet op social media.
Nieuwsgierig of ik me schuldig maak aan de social media lie? Lees dan vooral verder.

Hoeveel foto’s maakte je voordat je je laatste foto op Instagram deelde? Goh laat de laatste foto op mijn beide igaccounts  gewoon text zijn... 
Deze foto dus haha. Op mijn privé insta staat daarna wel een selfie. 3x genomen ofzo maar wel allebei gepost. #bluehairdontcare

Plaats je foto’s van gezelligheden die helemaal niet zo gezellig zijn? Soms wel maar dan zet ik er ook iets bij dat het niks aan was. Ja zo'n b*tch ben ik dan ook wel weer. Maar meestal post ik dan niks.

Style jij hoekjes voor de foto terwijl de rest van je huis een puinhoop is? Nee niet echt. Maar ik ga meestal wel staan waar het niet of nauwelijks op te zien is. Zoveel tijd om op te ruimen heb ik niet en zo leuk vind ik het ook weer niet.

Plaats je wel eens foto’s waar jezelf heel leuk opstaat, maar anderen uhm… niet zo charmant? Volgens mij niet... Meestal pak ik de leukste, leuke filter eroverheen (ja dat doe ik dan weer wel) vroegah wilde ik wel eens late night drunk photo's online zetten... En die waren niet altijd even charming. 

Plaats je wel eens prachtige foto’s van heerlijk uitziend eten, inclusief lovende hashtags, dat eigenlijk gewoon niet te eten is, zo vies? Ik maak eerst de foto, eet het op en is het lekker dan post ik het pas. Ik ga gedn dingen posten die ow zo "lekker" zijn maar eigenlijk niet te vreten zijn. Of ik zet het er eerlijk bij dat het niet lekker is. 

Complimenteer je je social media vrienden wel eens terwijl je er eigenlijk helemaal niets van meent? Euhm nee ik scroll dan gewoon verder. Wat schiet ik ermee op om iets te zeggen wat ik niet meen?!

Aan welke social media lie maak jij je nog meer schuldig? Een filtertje op een foto hier en daar en de huid wat smoother maken. Gewoon dat het net iets mooier overkomt. Of het licht wat beter valt.


Maak jij je ook wel eens schuldig aan ern social media lie?




woensdag 23 september 2015

Aardappel rozemarijn

Iets lekkers hoeft vaak niet moeilijk te zijn.
Soms moet je gewoon even weten hoe of wat. Welke smaken passen bij mekaar, just try!

Dit keer dus ook zo iets simpels.
Neem nu een zak met mini aardappeltjes in schil. Ik heb er 1gekocht bij de AH.

Ik kook ze even voor voordat ik ze in de oven doe.

Vervolgens snij ik ze door de helft en leg ze in een ovenschaal.
Ik doe er wat zeezout, zwarte peper & rozemarijn eroverheen en meng dit goed doormekaar zodat alle aardappeltjes voorzien zijn.
Besprenkel ze met rijstolie en meng nogmaal.

Voorverwarm de oven op 200graden en doe de aardappels voor 30minuten in de oven. 

Simpel toch en ow zo lekker!
Soms moet je gewoon even weten hoe of wat.
Je kan het eten met vis en sperziebonen of met een duitse biefstuk en bloemkool.
Alles is mogelijk, dus ik zeg smakelijk!!! 

Van Fit naar Up

Voor mijn verjaardag poste ik al iets over de Fitbit (lees je hier ). Tot op heden heb ik hem nog niet gekocht. Niet omdat ik het uiteindelijk toch niks vond, niet omdat ik geen activity tracker meer wil, maar meer omdat het best groot is. Het lijkt op een horloge, maar dat is het eigenlijk ook. Het is een soort smartwatch die je gezondheid bijhoud als het ware. En omdat ik te gehecht ben aan mijn horloges gaat de Fitbit het niet worden.
Mijn collega heeft hem overigens wel en zij is zeer tevreden. 

Dus ik ging op zoek naar een wat meer fashionable activitytracker. 
Ik kwam al gauw uit op de Bellabeat.
Je draagt deze mooie zilveren blad (ook in andere kleuren verkrijgbaar) om je nek, pols of clip hem vast aan je broek of vestje. Via een app kan je alles bijhouden, je activiteiten, je slaap maar je hebt zelfs ademhalingsoefeningen! Ideaal voordat je dat ene gesprek gaat voeren met je baas. 
Maar toch ziet deze mij er te zoetsappig uit.

En dan komt er in 2016 de cuff op de markt. Een apparaatje die alles bijhoud en die je in een armband of ketting kan doen. En die zijn er in vele leuke vormen.
Ook trilt die als je telefoon gaat.
Maar deze is in 2016 verkrijgbaar en ik denk dan ook nog niet hier in Nederland.

Dusja waar is mijn keus dan op gevallen?

Op de Jawbone up3
Ook de Jawbone heeft verschillende activitytrackers op de markt gebracht. De up3 meet ook je hartslag en geeft je REMslaap weer. 
Ik heb de zwarte besteld zodat die eruit ziet als een leren armband. Lekker stoer en dat past wel bij mij.

Je moet wel alles via internet of de app (ios of android) bekijken. Het heeft geen schermpje net als de Fitbit. Je synchroniseert je up via bleutooth met je telefoon.  
Verder zit er een smartcoach systeem op. Hij geeft tips en advies en word ook steeds slimmer als hij jou steeds beter leert kennen.
Ideaal maatje die Jawbone Up3! Hij registreert ook je hartslag in rust en als je in beweging bent. Zo kan je zien hoe gezond je hart is en geeft die smartcoach ook weer hoe jij je hart kan verbeteren. Verder kan je ook je voedsel regristreren als je zou willen (ik gebruik daar myfitnesspal al voor) en uitdagingen aangaan met andere Up gebruikers (wie zet de meeste passen) 

Ik heb veel reviews gelezen en hoewel ze allemaal positief zijn gaan de meeste voor de Fitbit. Dit omdat de Fitbit je meer aanspoort tot sporten en bewegen en de Jawbone houd meer bij hoe gezond je bent. Geduchte concurrenten van mekaar dus. Toch kies ik de Jawbone, voornaamste reden is het design, verder moet ik hem kunnen synchroniseren met de app myfitnesspal. 
Deze reviews zijn ook positief verder, dus ik vind het dan wel de moeite waard om mijn gezondheid in de gaten te laten houden met zo'n apparaatje. 

Afgelopen juni is in Amerika de Up4 op de markt gekomen. Precies hetzelfde als de Up3 maar met 1extra toevoeging. En dat is dat je ermee kan betalen. Het geld alleen voor American express gebruikers.
Of ze gaan uitbreiden naar andere landen  is nog niet bekend.

Binnenkort zal ik mijn Up3 ontvangen en natuurlijk hou ik jullie op de hoogte hoe die bevalt. 
Welke activitytracker gebruiken jullie?

zondag 20 september 2015

Hoe val je af?!

Het is weer even geleden dat ik een artikel heb gepost. Veel ideeën om over te posten maar gewoon te weinig tijd. 
Druk met het gewone werken, maar het loopt ook goed met de klantjes die ik begeleid met hun voeding.
Allemaal verschillende mensen, jong & oud, zwanger of op weg naar edn huwelijk en nu zelfs ook een mannelijke klant, die ik gewoon tegen kwam tijdens mijn werk. Super leuk om ze te helpen en hun enthousiaste mails terug te lezen!

Maar de meeste mensen zijn er toch die willen afvallen. Tsja hoe gaat dat nou? En het liefst wil je geen jojo effect en natuurlijk moet het vol te houden zijn. 
Er zijn natuurlijk heel veel dingen waar je op moet letten. Bv je suikerinname, koolhydraat inname.
Maar de makkelijkste vertel ik je nu.

Probeer te kijken hoeveel calorieën je verbruikt per dag. Dat kan door middel van een Fitbit of een andere activity tracker. Maar je kan het ook zelf berekenen.
Als je dat weet zorg je ervoor dat je calorie inname minder is dan je verbruik.
Dus verbrand je op een dag bijvoorbeel 2000 calorieën dan zorg je er voor dat je 1800 calorieën naar binnen werkt. Door dat je verbruik meer is dan dat je binnen krijgt ga je vet verbranden voor energie en val je dus af. 
Zorg er wel voor dat je niet TE WEINIG calorieën binnen krijgt. JA je valt af, maar je mist dan meer vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft, je houd dit niet lang vol en zodra je normaal gaat eten is het eerste wat je lichaam doet: reserves aanmaken! Dus alles wat je eet word weer opgeslagen als vet en dan kom je dus weer aan.

Know what you eat, zeg ik altijd maar en eet om te leven en leef niet om te eten!!!

Wil jij ook voedingsadvies op maat, aarzel dan niet om me te mailen voor de nodige info. Ik help en begeleid je graag! 
  


woensdag 2 september 2015

Twijfel Indo

Hallo mensen die rustig blogjes lezen op deze regenachtige dag!

hier schreef ik al eens eerder iets over Indo zijn en zo. Nu las is hier over: hoe voorkom je navelstaarderij bij Indo's.
Hoezo Indo doet een mooi project genaamd: twijfel indo.
Tsja Indo's heb je in alle soorten en maten, donker getint of juist licht.
Nu stonden er vragen op hun pagina en die leek mij eens leuk om te beantwoorden...,
Lees jij mee verder?

Wie ben je en wat doe je?
Aletha voor de meeste Leet of Leetje. Owner van Fitmomslife. Werkzaam in een kledingzaak en druk bezig als voedingscoach. Heb een lieve vriend, moeder van een lief 1jarig dreumisje. En wonen ook met 2hondjes en 2katten.

Toen je van dit "twijfel indo" project hoorde wat was je eerste gedachte?
Leuk! Er zijn meer Indo's net als mij "onherkenbaar".

Wat denken mensen om je heen waar je vandaan komt?
Nederland en soms Polen of Turkije.... Verschilletje hè? 

Wat zeg je zelf daarop?
Bij bekende leg ik uit dat ik Indo ben. Bij vreemde ligt eraan soms negeer ik het en wuif ik het weg met een glimlach en nee hoor. Of ik vertel dat ik Indo ben. Mensrn reageren altijd verbaasd.

Hoe Indisch ben je?
Mijn moeder is geboren en getogen in Indonesië. Zo ook mijn opa en oma.
Mijn vader is een echte Hollander.

Waar komen je ouders/grootouders vandaan?
Moeders fam. Jog Jakarta. Vaders in Brabant.

Leven je Indische grootouders nog?
Nee die zijn overleden toen ik nog erg klein wad of zelfs toen ik nog niet geboren was.

Hebben je ouders/grootouders je verteld over Nederlands Indië?
Mijn moeder soms wel. Niet veel. Kreeg het meer tijdens geschiedenisles op school. 

Ben je al wel eens naar Indonesië geweest?
Nog nooit maar staat wel op de planning om mijn familie een keer te ontmoeten.

Wanneer voel jij je meer Indisch/Nederlands?
Ik bdn geboren en getogen in Nederland dus zo voel ik mij ook. Ik word alleen erg snel bruin en heb van mezelf erg donker haar. Verder vind ik koken erg leuk en maak ik graag een Indonesische rijsttafel klaar.

Hoe ervaar je dat op je school/werk?
Op mijn werk geen verschil. Op de basisschool wel toen werd ik altijd gepest omdat ik geen complete Nederlander ben. Ik was een vuilnisbakkenras volgens mijn klas.

Heb jij iets tastbaars wat je verbind met Indisch zijn?
Volgens mij niet echt. Of telken Budha's ook mee?

Verdwijnt de Indische cultuur of is het springleven?
Het zal altijd wel in leven blijven. Misschien op ern andere manier dan vroeger maar het zal er steeds zijn.
Ik ga mijn dochtertje later ook over Indobesië vertellen. Haar oma komt er immers vandaan dus ze moet dat wel weten hoe dat is.

Hoe eet jij je rijst?
Soms met een lepel maar meestal toch als een Hollander met een vork.

Wat is je lievelingsgerecht en snack?
Kue lapis, rendang en nasi kuning, risolles... :D.

Wil je nog wat zeggen?
Ik denk dus dat iedere Indo anders is en het anders ervaard. De 1 wat beter dan een ander.
Die hele discussie wanneer je nou een echte Indo bent ja of nee... Tsja de keus is aan jou... Ben ik een echte Indo, ja of nee?